Choux a la creme
250 ml apa
60 ml ulei
2 g sare
250 g faina
5 oua
2 lingurite de unt (pentru uns tava)
1 ou batut
350 g frisca
Intr-o cratita, se amesteca apa, uleiul si sarea. Se incalzesc pana la punctul de fierbere si se ia deoparte de pe foc. Se toarna toata cantitatea de faina si se amesteca energic ca sa nu se faca cocoloase. Se pune din nou pe foc, continuand amestecarea pana cand aluatul format se desprinde de peretii vasului. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se adauga ouale, unul cate unul, batand energic cu telul dupa fiecare ou. Aluatul trebuie sa fie mai tare. Se pune la rece pentru 1 ora. Se pun gramajoare de aluat, cu lingura, pe o tava unsa cu unt, avand grija sa nu fie prea dese deoarece cresc la copt. Se ung deasupra cu oul batut si se coc, in cuptor, la foc tare, aproximativ 10 minute, dupa care se continua inca 25 de minute, la foc mic. Se scot din cuptor, se taie deasupra un capacel si se umplu cu frisca.
Articolul anterior Prajitura Scufita Rosie Articolul următor Placinte poale-n brau