Cidru de portocale
3 kg portocale curatate de coaja si seminte
1 g de sare
1,100 kg zahar
3 l apa
6-7 stafide
Fructele se zdrobesc, se scurge sucul format, in care se adauga 1 g de sare si 100 g zahar. Peste aceasta compozitie se toarna 1 l de apa si stafidele. Se lasa amestecul sa fermenteze intr-un vas acoperit, timp de 24 de ore. Peste fructele zdrobite se toarna 2 l de apa fiarta, apoi se fierbe intreaga compozitie 3-4 minute, Se preseaza compozitia calda, se strecoara si, dupa racire, se amesteca cele doua sucuri. Peste amestecul obtinut se adauga o solutie formata dintr-un kilogram de zahar topit intr-un litru de apa. Se lasa sa fermenteze 10 zile. Cand fermentarea s-a oprit si lichidul s-a limpezit, se trage la sticle, se inchide ermetic si se pastreaza la rece.
Articolul anterior Salata de cartofi pentru Paste Articolul următor Vermut