Iata cinci alimente care te pot ajuta.
Telina
Telina este benefica organismului datorita aportului de minerale, in special de potasiu, care joaca un rol important in buna functionare a creierului. Mai mult, potasiu are o puternica influenta asupra memoriei si a functiei cognitive.
Scortisoara
Stimuleaza capacitatea organismului de a echilibra cantitatea de zahar din sange si stimuleaza capacitatea de gandire. Studiile arata ca doar mirosul de scortisoara dezvolta procesul cognitiv si imbunatateste capacitatea desfasurarii sarcinilor ce tin de atentie, memorie si vedere.
Spanacul
Consumul zilnic a cel putin 3 frunze de spanac incetinesc pierderile de memorie cu pana la 40%. Studiile arata ca spanacul are cea mai puternica protectie cerebrala.
Fasole neagra
Este o bogata sursa de tiamina, care este o vitamina esentiala pentru sanatatea celulelor cerebrale si a functiei cognitive.
Sparanghel
Este o leguma bogata in acid folic. Un studiu australian a demonstrat faptul ca alimentele bogate in acid folic stimuleaza o mai buna si rapida procesare a informatiei. Dupa doar 5 saptamani, femeile participante la studiu au prezentat imbunatatiri ale memoriei.