1. Consuma albusuri de ou
Un ou are in jur de 70 de calori, iar galbenusul are singur aproape 50. Asa ca opteaza doar pentru consumul albusurilor care iti confera aportul de proteine necesar, iti confera savoare mancarii si in acelasi timp te lipseste de cateva calorii.
2. Foloseste ulei de masline in locul untului
O lingurita de unt pe care o adaugi la gatirea alimentelor are 100 de calorii. Foloseste ulei de masline sau sprayuri cu ulei de masline care au un aport caloric aproape 0. Savoarea este delicioasa si obtii o sursa de grasimi sanatoase.
3. Foloseste scortisoara in locul zaharului
Simti nevoia de a adauga putin putina savoarea mancarii? Poate iti place gustul dulce si iti place sa adaugi putin zahar dimineata in cereale. Mai bine alege o lingurita de scortisoara, care va da o savoare deosebita preparatelor si o poti consuma fara grija caloriilor.
4. Pregateste-ti omleta cu legume
Omleta datorita oulalelor este bogata in proteine si in niciun caz nu mai este necesar sa adaugi carne sau branza care mareste considerabil aportul caloric. Alege in schimb sa faci o omleta cu fructe sarace in calorii dar totodata bogate in proteine. Gateste o omleta cu ciuperci, cu spanac, cu rosii sau ceapa. Vei reduce multe calorii si te vei bucura de o masa echilibrata.
5. Mananca fructe, nu le bea
Fructele contin mult mai multe fibre decat sucurile, sunt mai satioase si au si un aport caloric redus. Spre exemplu, un pahar de suc de portocale are in jur de 115 calorii, si gandeste-te ca nu te prea poti opri doar la un singur pahar. In timp ce o portocala are doar 50 de calorii.