Ciocanele de pui picante, marinate
1 catel de usturoi zdrobit
½ lingura mustar
2 lingurite zahar brun
1 lingurita chili macinat
Piper macinat
1 lingura ulei masline
4 ciocanele pui
Fiecare portie contine
610 kJ/145 kcal
9 g proteine
11 g grasimi in total,
3 g grasimi saturate
2 g carbohidrati
0 g fibreCiocanele
Pasi realizare reteta cu Philips AirFryer
Se incalzeste AirFryer la 200°C.
Se amesteca usturoiul cu mustar, zahar brun, chili, putina sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza cu ulei.
Se freaca ciocanele cu acest amestec pana sunt complet acoperite si se lasa la marinat pentru 20 de minute.
Se aseaza ciocanelele in sita friteuzei, care se introduce apoi in Airfryer
Se seteaza cronometrul la 10 minute si lasa ciocanelele pana se rumenesc.
Se seteaza temperatura la 150°C si lasa ciocanelele la prajit inca 10 minute.
Ciocanelele se servesc cu salata de porumb si felii de franzela alba
Sfaturi
Salata de porumb - Serveste ciocanelele cu o salata de porumb proaspata si racoritoare. Scurge apa dintr-o cutie de porumb boabe(300 grame). Taie patru rosii in patru parti egale, indeparteaza semintele si taie-le apoi in cubulete. Acum amesteca-le cu: porumbul boabe, o ceapa verde taiata in feliute subtiri, zeama de la o jumatate de lamaie si 2 linguri de coriandru proaspat, maruntit. La sfarsit, adauga sare si boia iute dupa gust.
Pulpe de pui - Marinata de mai sus este excelenta si pentru pulpele de pui. Poti sa prajesti cate doua pulpe de pui deodata in Airfryer, mai intai pentru10 minute la 200°C, apoi pentru inca 20 de minute la 150°C.
Articolul anterior Quiche cu somon Articolul următor Mucenici (de post) cu zeama