Ciocolata imperiala
125 g orez cu bobul rotund
½ l lapte
65 g zahar pudra
3 galbenusuri
3 foi de gelatina (6 g)
25 g crema
50 g ciocolata neagra
baton de vanilie
Pentru decor
80 g zahar pudra
100 ml apa
1 portocala
Se opareste orezul, se scurge de apa si apoi se fierbe cu ¼ l lapte si 25 g zahar, dupa care se lasa la racit. Restul laptelui se fierbe cu vanilia. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si se toarna in laptele fierbinte, din care se scoate vanilie. Se lasa sa fiarba in continuare, la foc mic, pana se ingroasa. Se adauga ciocolata rasa si se amesteca pana se asimileaza complet. Se lasa la racit si se amesteca cu orezul si gelatina care a fost inmuita, in prealabil, in apa. Se pune 3 ore la frigider. Intre timp, se fierbe apa cu zaharul, se adauga coaja de portocala si se fierbe 10 minute, dupa care se scoate, se raceste si se taie suvite fine, care se vor folosi la decorarea prajiturii.
Articolul anterior Mere umplute cu stafide Articolul următor Rulada cu gem