Ciolan afumat cu fasole boabe
1 ciolan de porc afumat
400 g fasole alba (boabe)
1 ceapa
2 linguri ulei
2 linguri pasta de rosii
cimbru
patrunjel verde
sare, piper
Se pune fasolea la inmuiat cu o seara inainte. Se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Dupa cateva clocote, se strecoara si se umple din nou cu apa calda. Se repeta operatia inca de doua ori, dupa care se adauga ciolanul spalat bine si se lasa sa fiarba, la foc mic o ora. Cand carnea si fasolea sunt bine fierte, se scoate ciolanul, se indeparteaza osul, iar carnea se pune din nou in cratita. Separat, se caleste o ceapa tocata marunt in ulei si se adauga peste fasole, impreuna cu pasta de rosii diluata cu putina apa calda, putin cimbru, patrunjel verde, sare si piper, dupa gust. Se lasa sa fiarba pana scade sosul.
E bine sa stii
Ciolanul poate fi inlocuit cu bucatele de carnati de porc, proaspeti sau afumati, prajiti separat si adaugati in fasole cu 10 minute inainte ca fasolea sa fie gata fiarta.