Ciorba de carnati afumati
200 g fasole alba boabe
100 g costita afumata
100 g carnati afumati
1 ceapa mare
1 radacina de patrunjel
½ telina
1 pastarnac
1 ardei gras
cimbru
tarhon
2-3 linguri pasta de rosii
2 linguri ulei
2-3 linguri otet
sare, piper
Se fierbe fasolea schimband apa de 2-3 ori, iar in ultima apa se adauga ceapa toccata marunt si zarzavaturile curatate, taiate potrivit si putina sare. Separat, se taie costita si carnatii felii subtiri, se calesc intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Dupa ce se rumenesc, se adauga la ciorba. Se condimenteaza cu cimbru, tarhon, sare si piper, dupa gust, se adauga pasta de rosii diluata cu putina apa calda, se lasa sa fiarba totul 30 de minute. Se potriveste gustul de acru adaugand otet, dupa gust si se serveste fierbinte cu tarhon verde presarat pe deasupra.
Sugestie
Ciorba aceasta se poate prepara si cu cartofi in loc de fasole boabe. |n cazul acesta, se poate acri si cu bors de casa sau zeama de lamaie.