Ciorba de iepure
1 kg carne de iepure (capul si partea dinainte a corpului, cu picioarele)
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastarnac
½ telina mica
2 cepe potrivite
100 ml smantana
100 ml vin rosu
sare, piper
Se strange sangele scurs de la iepure, se pune intr-o craticioara si se toarna peste el vinul, amestecandu-se bine. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana se incalzeste, dizolvandu-se astfel chegurile de sange. Se trece, printr-o strecuratoare, acoperita cu tifon, in alt vas. Se taie carnea, se zvanta bine cu un prosop curat si se pune la fiert cu apa rece. Cand incepe sa clocoteasca, se curata spuma formata. Se adauga zarzavaturile curatate si date prin razatoarea mare (sau tocate fin) si ceapa tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se continua fierberea pana cand carnea este bine patrunsa. Se adauga amestecul de sange cu vin si se lasa sa mai dea 2-3 clocote. Se ia ciorba de pe foc si se adauga smantana. Se serveste calda.
E bine sa stii
Se poate servi presarata cu frunze de patrunjel si menta, tocate fin sau cu crengute de leustean adaugate in oala dupa ce a fost luata de pe foc.