Ciorba de legume
1 morcov
1 telina mica
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
1 dovlecel
varza
conopida
3 linguri de ulei
2 lamai
sare, piper
Se taie ceapa marunt, se curata zarzavaturile, se taie dupa dorinta, cuburi sau felii si se calesc impreuna intr-o oala cu putin ulei si 2-3 linguri de apa. Cand zarzavaturile incep sa se inmoaie, se adauga dovlecelul taiat cubulete, varza taiata fasii si conopida desfacuta in buchetele. Se continua calirea inca 10 minute, se acopera cu apa calda, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa fiarba pana cand toate legumele sunt bine patrunse. Se ia deoparte de pe foc, se adauga zeama de lamaie, dupa preferinta si se serveste calda sau rece.
Articolul anterior Supa-crema de ciuperci si morcovi Articolul următor Bors de miel cu leustean