Ciorbă de lobodă moldovenească
Pentru că este foarte cald afară, m-am gândit să vă propun o reţetă "furată" de la mama. Ciorba de lobodă moldovenească este pur şi simplu delicioasă, răcoritoare şi are foarte puţine calorii.
o roşie, un morcov, o ceapă galbenă, 3 cepe verzi, o legătură de pătrunjel, 4 legături de lobodă, 2 litri lapte bătut, un ou, sare, piper, 3 linguri cu ulei, un pumn de orez.
1. Pune o cratiţă de 6 litri pe jumătate cu apă pe foc, iar când începe să dea în clocot, adaugă ceapa galbenă, ceapa verde, roşia, morcovul şi pătrunjelul, toate tocate mărunt. Acoperă cratiţa şi lasă să fiarbă la foc mic pentru 20 de minute.
2. În acest timp, într-o tigaie adâncă, pune 3 linguri de ulei şi căleşte loboda tocată pentru 3-4 minute la foc mic, sau până când se înmoaie.
3. Adaugă loboda în cratiţă la fiert pentru 15 minute, după care adaugă orezul şi mai lasă să fiarbă totul pentru 15 minute.
4. Adaugă sare şi piper după gust, amestecă bine, lasă să mai fiarbă 2-3 minute şi opreşte aragazul.
5. Într-un bol, bate oul cu laptele bătut şi drege ciorba cu această compoziţie. După care, aprinde din nou aragazul şi mai dă ciorba într-un clocot.
6. Opreşte aragazul, presară pătrunjel proaspăt în ciorbă şi las-o să se răcească.
Ciorba de lobodă moldovenească se serveşte rece, cu un ardei iute şi smântână.
Poftă bună!
Sursa foto: bucataras.ro
Articolul anterior Piept de pui cu biscuiţi şi brânză Articolul următor Eclere fără zahăr