Ciorba de miel
1 cap de miel, gat, coada
3 morcovi
2 radacini de pastarnac
1 telina
2 cepe
100 g orez
2 oua
200 ml smantana
100 g macris
1 l bors
leustean
tarhon
sare, piper
Se curata cu multa grija capul de miel si restul bucatilor de carne, se spala bine si se pun la fiert in apa rece. Se adauga morcovii, pastarnacul, telina si ceapa, taiate marunt, si o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, avand grija sa se curete spuma formata. Dupa o ora de fiert, cand carnea este bine patrunsa, se adauga orezul, ales si spalat, macrisul spalat si tocat marunt si se continua fiertul. Dupa alte 20 de minute, se adauga borsul fiert separat si spumuit. Se lasa sa dea in clocot, se ia deoparte, se drege cu smantana batuta cu oua si putina ciorba. Se potriveste de sare si piper, se presara leustean si tarhon tocate.
E bine sa stii
Ciorba se poate acri si cu zeama de lamaie, iar pentru culoare se poate adauga o lingura de bulion.