Ciorba de porc cu iaurt
800 g picioare
urechi si cap de porc
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1 ceapa
2 oua
50 g orez
250 g iaurt
patrunjel verde
tarhon
otet
sare, piper
Se parlesc picioarele, urechile si capul de porc, se rad cu cutitul si se clatesc in mai multe ape, se portioneaza, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Se inlatura spuma formata, apoi se adauga ceapa taiata marunt, zarzavaturile taiate bucati mai mari. Se lasa sa fiarba totul 30 de minute pana cand carnea este bine patrunsa. Se adauga orezul ales, spalat, fiert separat si se fierbe inca 5 minute. Separat, se amesteca galbenusurile cu iaurtul, se subtiaza cu ciorba, apoi se toarna peste carne, impreuna cu tarhonul taiat marunt. Se potriveste gustul de sare si acru, adaugand sare si otet, dupa gust si dupa 2 clocote se da deoparte de pe foc. Se serveste fierbinte, cu patrunjel verde presarat deasupra.
Sugestie
Pentru aspectul ciorbei, carnea se poate desprinde de pe oase dupa ce a fiert suficient de bine si abia dupa aceea se adauga zarzavaturile. Iaurtul se poate “imbunatati” cu jumatate cantitate de smantana.