Ciorba de potroace
1 kg maruntaie de pasare
1 ceapa
1 morcov
1 telina potrivita
1 ardei gras
2 linguri orez
2 linguri pasta de rosii
1 l zeama de varza sau bors de casa
patrunjel verde
leustean verde
sare, piper
Maruntaiele de pasare se curata cu atentie, se parlesc, se oparesc si se pun la fiert in apa doar cat sa le acopere. Se inlatura spuma si se lasa sa fiarba 20 de minute. Separat, se toaca ceapa marunt si se pune la fiert in zeama de varza (sau bors) indoita cu apa. Cand clocoteste se adauga zarzavaturile curatate, spalate, taiate cubulete si carnea de pui. Se adauga orezul ales, spalat si fiert separat, in prealabil. Se continua fierberea pana cand carnea, zarzavaturile si orezul sunt bine patrunse. Se adauga pasta de rosii, sare, daca este cazul, piper, dupa gust, leustean si patrunjel verde. Dupa un clocot, se da deoparte de pe foc. Se serveste fierbinte cu verdeata deasupra.
Sugestie
Ciorba de potroace este cel mai potrivit “remediu” de “refacere” dupa noaptea de Revelion.