Ciorba de pui "a la grec" (Grecia)
1 pui de cca 1,5 kg
2 cepe
3 morcovi
1 patrunjel radacina
1 telina mijlocie
3 oua
100 ml lapte
2 lamai
6 linguri orez fiert
200 g smantana
2,5 l apa
1 lingurita leustean verde tocat
1 lingura patrunjel verde tocat
sare, piper boabe
Carnea de pui se spala, se portioneaza, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare. Supa se spumeaza de 3-4 ori. Dupa circa 15 minute, ceapa, morcovii, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate in doua pe lungime se pun in vasul in care fierbe puiul, impreuna cu piperul boabe. Se fierbe totul 30 de minute, la foc mediu. Dupa ce carnea si zarzavatul au fiert, se strecoara lichidul. In alt vas, se bat ouale cu laptele si se toarna, treptat, peste ele, supa fierbinte. Se adauga orezul fiert separat, zeama de lamaie si bucatile de carne taiata cubulete (eventual si ficatul de pui fiert si maruntit) si se mai clocotesc impreuna cateva minute. Ciorba se serveste calda, garnisita cu smantana, leustean si patrunjel, tocate marunt.
Articolul anterior Frigarui cu carne de porc (Grecia) Articolul următor Supa de peste (Grecia)