Ciorba radauteana
3-4 bucati piept de pui (mai mici)
2 cepe potrivite
4 morcovi i
5-6 catei de usturoi
500 ml smantana
patrunjel tocat marunt
otet
sare, piper
Pieptul de pui se curata de pielita si se pune la fiert. Cepele tocate marunt, si morcovii se calesc in putin ulei circa 3 minute si se pun la fiert impreuna cu carnea de pui. Cand carnea se desprinde de pe oase se scoate, se dezoseaza si se taie suvite, cat mai subtiri si potrivit de lungi. Pieptul de pui maruntit se pune inapoi in oala la fiert, se adauga smantana treptat, iar la ultimul clocot se adauga usturoiul maruntit (zdrobit), dupa gust, plus sare si piper. Se serveste calda, garnisita cu patrunjel tocat marunt si otet, dupa gust. Gustul acestei ciorbe este identic cu al ciorbei de burta, dar este mult mai dietetica.
E bine sa stii
In Radauti, gospodinele mai pun la fiert si taitei marunti, de casa.