Ciorba taraneasca de vitel
500 g carne de vital
1 cutie mazare sau mazare congelata
2 morcovi
1 telina
1 cutie fasole verde sau congelata
1 varza mica
1 ceapa
2 cartofi
2-3 rosii sau 250 ml suc de rosii
bors
sare
Se pune carnea taiata bucatele la fiert. Cand este aproape gata, se adauga morcovii rondele, telina si ceapa tocate marunt. Cand aproape au fiert, se adauga cartofii taiati cubulete si varza fideluta. Dupa 5-6 minute, se adauga mazarea, fasolea si rosiile tocate (sau sucul de rosii). Se sareaza si se mai fierbe putin la foc mic, pana cand mazarea si fasolea sunt fierte. Se pune borsul, fiert separate si spumuit si dupa 2-3 clocote se ia vasul de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt. Se serveste calda.
Articolul anterior Supa-crema de legume Articolul următor Ciorba dulce de fasole pastai