Cirese trase in ciocolata (50 calorii/portie)
30 de cirese
20 cl coniac
250 g ciocolata neagra
cacao
1. Alegeti fructe perfect sanatoase. Spalati-le cu apa rece si pastrati-le coditele, stergeti-le cu atentie. Puneti-le intr-un vas impreuna cu coniacul, acoperiti cu folie de plastic si lasati-le la macerat timp de 15 zile la frigider (puteti folosi cirese din conserva, sau, dupa gust, puteti sa nu le tineti la macerat.
2. Scurgeti ciresele, intindeti-le pe o hartie absorbanta groasa si lasati-le sa se usuce.
3. Radeti sau taiati ciocolata bucatele cu un cutit. Puneti ciocolata intr-o craticioara si lasati-o sa se la foc domol in bain-marie, amestecand mereu.
4. Inmuiati ciresele una dupa alta, repede, in ciocolata topita. Puneti-le imediat pe un gratar si lasati-le sa se usuce. Repetati operatia, daca doriti ca pojghita de ciocolata sa fie mai groasa.
5. Puneti ciresele in forme speciale din hartie gorfrata inainte de a le aseza pe un platou sau de a le pune intr-o cutie bine inchisa, daca doriti sa le pastrati mai multa vreme.
Retete oferite de Grupul Editorial Rao - "Bucatarie sanatoasa si gustoasa"