Ciulama de miel
800 g carne de miel
1 ceapa
50 g unt (sau ulei)
250 ml supa de carne (sau legume)
2 linguri faina
1 legatura marar verde
sare, piper
Se curata carnea de pielite, se spala, se portioneaza si se pune la fiert, impreuna cu ceapa intreaga, in putina apa rece. Pe masura ce fierbe, se mai adauga apa calda pana se patrunde bine carnea. Separat, intr-o craticioara, se pune grasimea, peste care se adauga faina. Se rumeneste usor, se stinge cu supa de carne sau de legume, amestecandu-se permanent ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe pana ajunge la consistenta unei smantane groase. Se adauga carnea, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa mai fiarba cateva clocote. La sfarsit, se presara marar verde tocat. Se serveste fierbinte, cu mamaliguta.
E bine sa stii
Ciulamaua se poate reincalzi doar pe baie de aburi sau in bain-marie.