Ciuperci cu ou
500 g ciuperci
1 ceapa
200 g smantana
50 g unt
1 lingura faina
2 oua
sare, piper
Se curata ciupercile, se taie piciorusele si se spala sub jet de apa pentru inlaturarea nisipului. Se toaca marunt si se prajesc in unt impreuna cu ceapa tocata si putina sare. Cand incep sa se rumeneasca, se adauga o lingura de faina si se “sting” cu o cana de supa sau apa calda. Se lasa sa fiarba, la foc mic, 15 minute. Se potriveste gustul de sare si piper, se adauga smantana si dupa 1-2 clocote se iau deoparte. Separat, se fierb tare ouale, se curata de coaja si se taie felii (in lung sau in lat), apoi se asaza pe un platou. Deasupra se toarna ciupercile preparate si se servesc imediat.
Sugestie
Aperitivul va avea un gust apetisant daca va fi stropit cu putina zeama de lamaie in momentul servirii si va fi insotit de felii de franzela rumenite pe gratar.