Medicul nutritionist Mihaela Bilic subliniaza ca ciupercile tin de foame si, de aceea, pot fi folosite ca ingredient in orice mancare.
"Cand vine vorba de post ciupercile sunt foarte valoroase, continutul lor crescut de proteine vegetale tine loc de carne si branza. Si in cura de slabire ciupercile sunt un prieten, tin bine de foame cu numai 10cal/100g. In ciuperci avem multe minerale (potasiu, saleniu, zinc si fier), toate vitaminele din grupul B si fibre. Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu contin fitati, prin urmare fierul din compozitia lor se absoarbe usor (1mg/100g). Ciupercile sunt sursa vegetala cea mai bogata in vitaminele B3 si B5", a explicat Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Ciupercile pot fi consumate crude sau gatite, independente sau ca ingredient in orice mancare. "De la paste la tocanite, de la zacusca la carne, oricine e bucuros sa aiba o ciuperca alaturi. Puneti un fir de ulei si putin piper intr-o palarioara de ciuperca, parpaliti-o un pic pe gratar sau la cuptor, inchideti ochii si gustati: nu-i asa ca pare carne de pui?!", a completat medicul nutritionist.
Citeste si: Reteta zilei: Laura Cosoi te invata sa faci paste cu dovlecei si ciuperci
Reteta zilei de la Cristian Margarit: omleta cu praz si ciuperci
Dieta cu ciuperci - Slabesti peste tot, mai putin in zona sanilor