Clatite cu banane si ciocolata
500 g faina
800 ml lapte
sare
4 oua medii
ulei pentru prajire
Prepararea clatitelor
Pasul 1:
Se pune faina intr-un vas, incet-incet se adauga laptele si se amesteca pana se face un aluat neted.Se adauga sarea si ouale.
Pasul 2:
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie.Aluatul se pune portionat cu polonicul, in tigaie. Clatitele se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti la o temperatura medie, circa 2 minute. Clatitele gata se pun la cald, se fac 8-12 clatite una dupa cealalta.
Sfat pentru congelare: clatitele desfacute se precongeleaza deschise, pe o tava, lasandu-le circa 3 ore in congelator, apoi se ambaleaza in recipiente pentru congelare.In functie de necesitati, portionat, se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 5-10 minute.
Variante umplutura:
Pentru clatite cu banane si ciocolata avem nevoie de:
50 g foite de migdale ( prajite intr-o tigaie uscata )
4 banane curatate si taiate felii
Se pregateste 1/4 sos de ciocolata cald din 250 g ciocolata amaruie si 1/4 l lapte la baie de aburi sau cumparat gata facut.
Clatitele se vor umple cu bananele si cu migdalele, sosul de ciocolata se toarna deasupra, apoi se presara zahar pudra.Dupa gust, se poate servi cu 200 g frisca.
Autor: Editura Mladinska - Mancare si Savoare
Articolul anterior Rulada cu cartofi dulci Articolul următor Sorbet de ciocolata