Clatite cu branza de vaci si smantana
Ingrediente pentru 10 clatite
3 oua
500 g faina
500 ml lapte
100 ml ulei
sare
Pentru umplutura
1 kg branza de vaci
250 g zahar
200 g stafide
4 galbenusuri
Se sparg ouale, se amesteca cu faina, laptele si un praf de sare. Se face un aluat ca o smantana mai groasa. Se incinge putin ulei in tigaie, se toarna cate putina compozitie cu un polonic, avand grija sa cuprinda uniform fundul tigaii, apoi se rumeneste pe ambele parti fiecare clatita. Cand sunt gata si se mai racoresc, se umple fiecare clatita cu compozitia preparata din amestecarea branzei de vaci cu zaharul, stafidele si galbenusurile de ou. Clatitele rulate sau impachetate se asaza intr-o tava unsa cu putin unt si se dau la cuptor aproximativ 15 minute. Se servesc calde cu smantana deasupra.
E bine sa stii
Branza de vaci poate fi inlocuita cu urda.