Clatite cu carne
800 g carne de vita tocata
4 linguri ulei
200 g ceapa
2 rosii
200 ml suc de rosii
sare, piper
Pentru clatite
2 oua
faina
sifon
sare
Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la prajit in ulei incins. Se adauga carnea tocata, rosiile curatate de coaja si tocate marunt. Se calesc impreuna, apoi se adauga sucul de rosii si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Separat, se prepara un aluat de clatite, din oua, faina, sare si sifon. Din aceasta compozitie se coc foi de clatite, putin mai groase. Fiecare foaie de clatita se umple cu compozitia de carne, se impacheteaza ca sa nu iasa compozitia, apoi se asaza intr-o tava la cuptor 10 minute. Se servesc fierbinti.
E bine sa stii
Deasupra clatitelor se poate adauga cascaval ras sau parmezan, inainte de a fi introduse la cuptor, iar la masa se poate adauga o lingura de smantana sau ketchup.