Clatite cu dovleac
500 g dovleac
250 ml lapte
3 oua
150 g faina
1 lingurita praf de copt
3 linguri ulei
sare, piper
Dovleacul curatat de coaja si seminte, taiat bucati, se fierbe 20 de minute, dupa care se mixeaza impreuna cu laptele. Intr-un castron, se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga ouale, unul cate unul si uleiul. Se amesteca bine si apoi se incorporeaza treptat dovleacul amestecat cu laptele. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se acopera castronul si se tine la rece, timp de 1 ora. Compozitia se prajeste, sub forma de clatite, intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se servesc imediat, impreuna cu felul principal de mancare sau cu antreurile.
Articolul anterior Prajitura cu nuca de cocos Articolul următor Carpaccio de ananas cu stafide