Clatite cu mere si stafide
Ingrediente pentru 6 clatite
3 mere
250 g faina
60 g stafide
3 oua
300 ml lapte
80 g unt
1 lingura de zahar pentru compozitie
50 g zahar pentru caramelizat
2 linguri de rom
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit de sare
Se pun stafidele intr-un castronel cu rom si se lasa 20 de minute la macerat. Laptele se fierbe, se ia de pe foc si se adauga 40 g unt. Faina se amesteca cu praful de copt, o lingura de zahar si putina sare. Se adauga ouale batute in prealabil si se amesteca totul foarte bine. Se adauga laptele cald, stafidele si restul de rom. Separat, se curata merele de coaja si de samburi, se taie in felii si se prajesc intr-o tigaie cu 20 g unt. Se presara peste ele zahar pentru a se carameliza. In alta tigaie mica, unsa cu putin unt, se toarna cu polonicul compozitie de clatite si felii de mar. Se prajesc clatitele pe cele doua parti. Se servesc calde cu cate o lingura de inghetata de vanilie pe fiecare clatita.
E bine sa stii
In loc de inghetata, se pot presara clatitele cu nuci zdrobite sau migdale taiate felii subtiri.