Clatite cu nuci si ciocolata
Pentru aluatul de clatite
3 oua
150 g faina
1 praf de sare
350 ml lapte dulce
30 g unt
Pentru umplutura
100 g stafide
6 linguri rom
150 g miez de nuca
100 g zahar
150 ml smantana proaspata
2 linguri coaja de portocale
250 ml lapte dulce
50 cl zahar pudra
125 g ciocolata de menaj
4 linguri pudra de cacao
2 oua
50 g unt
cateva picaturi esenta de vanilie
Se prepara aluatul de clatite si se coc 12 clatite. Se macereaza timp de 1 ora stafidele in rom. Se mixeaza miezul de nuca cu zaharul. Se adauga smantana, coaja de portocala, stafidele si romul, se amesteca usor si apoi se pun toate ingredientele intr-o craticioara. Se fierb, la foc mic, amestecand continuu, timp de 5 minute, apoi se dau deoparte de pe foc. Se fierbe laptele impreuna cu zaharul pudra. Se adauga ciocolata topita si se amesteca bine. Separat, se amesteca pudra de cacao cu 2 linguri de rom si ouale batute. Se amesteca cele doua preparate si se fierb impreuna, la foc mic, timp de 3 minute, apoi se adauga esenta de vanilie si untul. Se asaza cate 2 clatite pe fiecare farfurie, iar pe fiecare clatita se pun 1-2 linguri din amestecul de unt si de nuci. Clatitele se pliaza si se decoreaza cu ciocolata si cu zahar pudra. Se servesc calde.
Articolul anterior Crepes Suzette Articolul următor Pungute dulci cu afine