Clatite cu sos de ciocolata
100 g faina
3 linguri pudra de cacao
3 oua mari
300 ml lapte
4 linguri zahar
2 portocale mari
2 linguri lichior de portocale
125 g unt
Pentru sosul de ciocolata:
150 g ciocolata neagra, topita
300 ml smantana proaspata
100 g ciocolata alba, topita
250 g afine pentru decorare
Se amesteca faina cu pudra de cacao intr-un castron. Se face o adancitura in mijloc, in care se pun ouale, laptele si zaharul. Se amesteca ingredientele, apoi se acopera si se lasa sa stea la frigider 30 de minute. Intre timp, se curata portocalele de coaja si se taie in patru. Se toarna peste ele lichiorul si se pun la macerat in frigider. Se coc apoi clatitele din aluatul preparat si se asaza pe un platou. In sucul de portocale cu lichior se topeste ciocolata neagra impreuna cu jumatate din smantana, iar ciocolata alba se topeste cu restul de smantana. Se umplu clatitele cu ciocolata alba, se stropesc cu sosul de ciocolata neagra si se decoreaza cu bucatile de portocale si afine. Se servesc calde.
Articolul anterior Prajitura economica Articolul următor Clatite cu piure de castane