vancica

Celentano din „Las Fierbinți” a slăbit 23 de kilograme:...

Citeste mai mult»
Huw Edwards

Fosta vedetă BBC Huw Edwards, condamnat cu suspendare...

Citeste mai mult»
Tito Jackson

Tito Jackson, fratele lui Michael Jackson şi membru al...

Citeste mai mult»
 Jeremy Allen White

Discursul actorului Jeremy Allen White, starul din „The...

Citeste mai mult»
chirila

Motivele pentru care artistul Tudor Chirilă nu vrea să...

Citeste mai mult»
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo a ajuns la un miliard de abonaţi pe...

Citeste mai mult»
Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola dă în judecată Variety pentru un...

Citeste mai mult»
Noel Gallagher

O chitară a lui Noel Gallagher (Oasis), vândută la...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift câştigă 7 trofee la gala MTV VMA 2024

Citeste mai mult»
brigitte

Brigitte Macron va apărea în sezonul 4 al serialului...

Citeste mai mult»
pod

Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a...

Citeste mai mult»
somn

Alimentele pline de melatonină pe care ar trebui să le...

Citeste mai mult»
Prince

Prince, acuzat de abuz fizic și emoțional de fostele...

Citeste mai mult»
Maia Morgenstern

Maia Morgenstern s-a filmat în timp ce face curățenie și...

Citeste mai mult»
simona

Simona Pătruleasa a plecat de la Kanal D. Care a fost...

Citeste mai mult»
Romina Gingașu

Romina Gingașu a cumpărat haina de vulpe argintie a...

Citeste mai mult»
Malala Yousafzai

Malala prezintă primul său documentar, despre o...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein, transportat de urgenţă la spital pentru...

Citeste mai mult»
patti

Patti Scialfa, soţia lui Bruce Springsteen, a dezvăluit...

Citeste mai mult»
Sarah Burton

Sarah Burton, cunoscută pentru designul rochiei de...

Citeste mai mult»
Harvey Weinstein

Procurorii britanici anunţă că au renunţat la acuzaţiile...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prinţesa Kate a anunţat că a terminat tratamentul de...

Citeste mai mult»
Samuel Le Torrillec

Samuel Le Torrillec, cunoscut bucătar-șef francez, prins...

Citeste mai mult»
Rich Homie Quan

Rapperul american Rich Homie Quan a murit la 34 de ani

Citeste mai mult»
Linkin Park

Linkin Park îşi prezintă noua solistă şi anunţă un album...

Citeste mai mult»
 Elena Merișoreanu

Ce pensii au vedetele din România după recalculare. Suma...

Citeste mai mult»
vaccin

Un vaccin dezvoltat de Moderna a furnizat rezultate...

Citeste mai mult»
Elton John

Elton John a rămas cu ”vedere limitată” la un ochi în...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Testamentul actorului Alain Delon a fost trimis celor...

Citeste mai mult»
Brian May

Chitaristul Brian May anunţă că a suferit ''un accident...

Citeste mai mult»
Bora Djordjevic

Bora Djordjevic, o legendă a muzicii rock iugoslave, a...

Citeste mai mult»
barbat

Un bărbat din Virginia câştigă un milion de dolari la...

Citeste mai mult»
sofia

Prinţesa Sofia a Suediei este însărcinată pentru a patra...

Citeste mai mult»
Claude Lelouch

Pensionarea nu este o opţiune pentru Claude Lelouch, un...

Citeste mai mult»
Martha Louise s-a căsătorit

O prinţesă norvegiană şi un şaman american s-au căsătorit...

Citeste mai mult»
Chidimma Adetshina

Respinsă în ţara ei, o tânără din Africa de Sud a...

Citeste mai mult»
Nicole Kidman

Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după...

Citeste mai mult»
cave

Nick Cave lansează vineri un nou album de studio, "Wild God"

Citeste mai mult»
luciu

Nicoleta Luciu, apariție controversată în mediul online:...

Citeste mai mult»
vunk

Trupa Vunk și Lidia Buble au lansat piesa „Bumerang”, o...

Citeste mai mult»

Coafuri, tinute si accesorii - Cum va fi look-ul tau in 2011

De în Moda 4 ian 2011
Odata cu inceperea anului intram intr-o noua decada a modei. Si totusi tendintele anului 2011 se rezuma la renastere nu la lansarea unor noi influente. Vom putea observa un modernism atipic, unde stilurile iconice ale secolului '20 sunt puse in infuzia calitatii, determinand stilurile dominante ale noului an.
La fiecare inceput de an analizez tendintele pentru sezoanele urmatoare. Ma intreb fireste cu ce ne vor mai surprinde designerii. Ce elemente vestimentare te vor obliga sa scoti bani din buzunar ca sa nu fii eliminata din categoria celor care au bun gust? Vom critica iar logo-urile opulente, senzualitatea prost inteleasa si lipsa de feminitate? Sau vom fi martorii unei revolutii in moda, unde romancele vor deveni consumatoare ingenue de moda, indiferent de buget si statut?

Nu am cum sa anticipez raspunsurile, pot eventual sa ma uit pe strada sau sa trag cu ochiul la ceea ce vor designerii sa faca anul acesta si mai pot spera ca tendintele anului 2011 se vor reflecta in garderoba ta si te vor face sa te simti cu un altfel de stil, nu o victima a modei.

In acest an nu se permit cliseele, de aceea mi-ar placea sa  te ghidezi dupa acest lucru atunci cand vei face o alegere de schimbare sau imbunatatire a imaginii tale. Fie ca e vorba de coafuri, tinute, culori, totul tine de atitudine si de a exprima ceva, nu de a te transforma intr-o piesa de puzzle. Fii diferita!

Tendintele in hairstyle – Indrazneste!

Tendintele in hairstyle pentru 2011 nu sunt foarte diferite de cele ale anului 2010. Pentru noul an, coafura trebuie sa reflecte evolutie si indrazneala. Culorile si stilurile anului 2010 renasc, tunsorile ofera o revenire a stilurilor perfect modelate, completand rafinamentul tinutelor.

Coafurile pe par lung se rezuma la cozile impletite si cocurile messy, prinse in crestet. Usurinta cu care vei reusi sa le creezi si efectul glamour pe care il ofera, te va convinge sa apelezi la aceste coafuri in orice sezon.

Pentru parul scurt 2011 a pregatit boburile asimetrice, franjurate sau cu bucle. Boburile lungi sunt preferate, iar acest accent pe lungime isi mentine locul in topul tendintelor din 2011. Versatilitatea bobului devine si un bun argument pentru care va fi ales ca optiune si pentru cele care vor renunta la suvitele lungi, care depasesc umerii.

Tunsorile anului 2011 se reduc la comeback-ul stilurilor anilor ’60, ’70 si a celor mai recente stiluri. Tendintele in materie de tunsori aduc in prim plan nevoia de reinventare. Eleganta anilor ’20, tunsorile pe par scurt ale anilor ’60 si influentele anilor ’70, unde lungimea medie a coafurilor facea diferenta, vor reprezenta anul 2011.  Intalnim asimetrii, tunsori franjurate, in scari, reinterpretate, fie cand e vorba de parul lung, mediu sau scurt. Pixie revine insa in forma cea mai scurta, asa cum a fost in 2007.

In privinta culorilor, anul 2011 reprezinta momentul oportun pentru nuantele de par wild, electrizante. O libertate a alegerii, unde fiecare forma de exprimare se materializeaza in esenta unei culori. Culoarea parului este o continuare a personalitatii femeii iar acum este  momentul sa o lasi sa se dezlantuie.  

Tonurile predominante ale anului 2011 sunt reprezentate de blondul platinat pana la alb si rosu, intalnind tonuri electrizante de rosu aprins, aramiu, cupru si juxtapunere de nuante.
Tendinte in moda

In ciuda crizei economice si a celor mai recente evenimente din moda, in 2011 nu vom observa schimbari masive in moda, insa va exista un avans mic dar evident. Excesele ultimei decade au disparut, in 2011 vom observa o combinatie intre subtilitate si calitate. Acest an ne va acomoda cu ideea ca platim prea mult si cumparam prea putin. Acest lucru inseamna ca vom prefera calitatea in schimbul opulentei. Mai putine lucruri, dar care sa creeze style-statement.  

In sezonul primavara-vara cand natura ne reda cheful de viata vom dori sa ne revigoram si stilul,  completandu-ne garderoba cu elemente vestimentare-cheie. De ce? Principalul argument e ca sunt irezistibile si te scot din anonimat. Spectaculozitatea anilor ’70, cu stilul boem si glamour, unde poti alege orice, dintre rochiile vaporoase, pantalonii cu talie inalta purtati cu bluze elegante, jumpsuitul si texturi suprapuse, care readuc feminitatea pura. Gandeste-te la Bianca Jagger si vei intelege stilul anilor ’70.

Stilul military ne-a insotit de-a lungul ultimei decade si a reusit sa fie o nota discordanta in moda, dar dupa 10 ani trebuie sa admitem ca e timpul sa trecem mai departe. Intrebarea ta ar fi, poate, “dar spre ce sa ne indreptam?”. Iar raspunsul e in umbra, acolo unde a stat si aceasta tendinta – biker trend.

Punk  -  un trend cu care nu ai cum sa dai gres, fiind nota discordatanta a anului 2011. Insa, stilul punk reprezinta in acelasi timp si un trend cu care trebuie sa fii atenta, pentru ca nu se permit greseli.

Influentele anilor ’50 si ’60 se resimt in 2011, unde formele tinutelor accentueaza formele aproape rubensciene ale femeilor. Se introduc culorile fresh, imprimeurile si texturile usoare.

Sezonul toamna-iarna 2011 va dezlantui tendintele care au fost aplaudate la festivalele de moda de la New York si Paris si care sunt programate deja pentru aparitiile in magazine. Dar sa privim prin globul de cristal al tendintelor si sa observam o serie de stiluri eclectice.

“New Vogue” ne releva o abordare avangardista, cu tonuri metalice si multa arhitectura atat in design cat si in combinatia culorilor.

“Romanta urbana” – o poveste a melodramei metropolitane.  Paleta de tonuri albastre si argintii, tonuri de gri, o diversitate culturala si cosmopolita care va crea un echilibru intre texturi si senzualitate. Ca sa intelegem mai bine acest stil, trebuie sa ne gandim la nostalgii si va fi usor sa delimitezi elementele vestimentare perfecte.

Tabloul rece al noptii a inspirat multi designeri sa creeze tinute in tonuri de verde si pruna, folosind chiffon, matase si finalizand cu motive luxuriante care sa emane ingenuozitatea creatorului si frumusetea purtatoarei.

Toamna va defini exatravaganta prin tonuri luminoase, cum e rozul aprins, combinand materialele dure cu cele alunecoase si evidentiind feminitatea si frivolitatea unei femei prin forme si mixuri.

Desi suntem invatate ca un anotimp rece e de regula “pictat” in nuante inchise, 2011 ne va surprinde  cu o paleta de culori si imprimeuri soft.  Se evoca romantismul prin saturatii indraznete, tonuri aramii care rezoneaza cu vivacitatea imprimeurilor si texturilor ca matasea, catifeaua si raiatul.
Tendinte in accesorii

Ceasuri mari, cu insertii, coliere multicolore, bentite lucioase, genti mari si cizme peep-toe - reprezinta numai o parte din must-have-urile anului 2011.

Ceasurile “tank”, create prima data de Louis Cartier in 1917 au devenit usor cele mai cautate ceasuri ale istoriei. Designul linear si detaliile precise creeaza din acest model, ceasul ideal pentru orice tinuta. Nu e de mirare ca e si preferatul Angelinei Jolie.

Colierele opulente vor fi  pata de culoare a tinutelor in 2011. Vei observa insertii de dimensiuni mari, cristale si perle, motive folk si combinatii de texturi.

Bentitele iti vor readuce in gand ultimul episod din Gossip Girl. De la cele cu detalii de tip floare sau cristale, pana la cele crosetate, bentitele devin un must-have si pentru cele care au crezut ca sunt mai putin avantajate de acest accesoriu.

In cazul gentilor nu ne mai ghidam dupa motto-ul “Less is more”, ci dupa “Cu cat mai mare, cu atat mai bine”.  Gentile de mana si cele tote transforma functionalul in distractie. Scopul lor in acest an este de a anima tinuta. Daca vrei sa investesti intr-o geanta, cauta manere funky, texturi spectaculoase si detalii inedite.

In cazul incaltamintei, si in acest an vor semna un nou contract cu “peep-toe”. Indiferent de nuante si texturi, vom vedea   sandale, ghete, pantofi, cizme peep-toe. Nu stiu daca e lipsa de creativitate sau o afinitate pentru acest trend din partea designerilor, dar daca ai avut inspiratia sa-ti achizitionezi orice tip de incaltaminte cu decupaje in 2010, atunci in noul an vei investi mai putin.
Tag-uri: , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Moda
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 sep