Cocteil de creveti cu avocado
250 g creveti uriasi fierti si decojiti
4-6 frunze de salata verde
1 avocado copt
zeama de la o lamaie
2 linguri iaurt
sare
piper
2-3 picaturi sos tabasco
75 g smantana
3-4 fire marar
1. Crevetii se spala cu apa rece si se scurg si frunzele de salata asemenea.
2. Avocado se taie pe jumatate, se scot samburii si pulpa se scoate cu o lingura. O jumatate se taie in bucati mari si sestropeste imediat cu o lingura de zeama de lamaie. A doua jumatate se zdrobeste impreuna cu 2 lingurite de zeama de lamaie, cu o furculita. Se amesteca si iaurtul si se condimenteaza cu sare, piper, tabasco. Smantana se bate tare si se adauga si ea.
3. Se spala mararul si se scutura de apa. Patru boluri se imbraca in frunze de salata, se impart pe ele crevetii si bucatile de avocado. iar deasupra se intinde sosul de avocado obtinut. Se orneaza cu marar.