Coltunasi cu branza de vaci
Pentru aluat
400 g faina
2 oua
100 ml lapte
sare
Pentru umplutura
500 g branza de vaci
50 g unt
1 lingura stafide
200 ml smantana
Din ingredientele mentionate se prepara un aluat elastic, care se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Se imparte in doua, se intind doua foi subtiri care se taie in patrate cu latura de aproximativ 6 cm. In mijlocul fiecarui patrat se pune cate o lingurita de branza frecata cu unt, la care se adauga stafide. Se indoaie patratelele de aluat sub forma de triunghi si se lipesc bine marginile presand cu dintii unei furculite, ca sa nu iasa umplutura in timpul fierberii. Dupa ce au fost terminati toti coltunasii, se fierb in apa cu sare, dupa care se scot cu lingura de supa si se pun intr-un vas termorezistent. Se pune unt peste ei si se tin la cuptor 5-10 minute. Se servesc cu smantana deasupra.
Articolul anterior Compot de pere Articolul următor Papanasi cu smantana