Când îţi pui problema compatibilităţii într-o relaţie, cercetările arată că este inutil să calculezi dacă un introvertit poate forma un cuplu cu un extrovertit sau dacă zodia partenerului este potrivită cu a ta.
Noi studii scot la iveală că fericirea partenerilor într-o relaţie depinde de ceva mult mai evident şi mai simplu de luat în calcul atunci când îţi alegi partenerul.
O cercetare efectuată la Michigan State University arată că a avea un partener blând, înţelegător şi grijuliu duce la un nivel sporit de satisfacţie în cuplu. Deşi ţi s-ar părea firesc să ai un potenţial partener cu o personalitate complementară, dacă e bun la suflet, este mai mult decât suficient pentru o relaţie împlinită pe termen lung.
Cercetătorii au intervievat peste 2.500 de cupluri heterosexuale căsătorite, cu o durată medie a mariajului de 20 de ani. Nevrotismul sau tendinţa partenerului de a fi anxios sau deprimat este al doilea factor care prezice bunăstarea unui cuplu. În cuplurile fericite, partenerii nu pun prea mare preţ pe alte trăsături de personalitate cum ar fi extroversiunea, deschiderea sau cât de agreabilă este o persoană.
Aşadar, pentru fericire pe termen lung asigură-te că stai de vorbă cu o persoană bună, binevoitoare, cultivând o bază pentru comunicare profundă încă de la primele interacţiuni. Alţi factori care ajută la sudarea unei relaţii trainice sunt respectul, încrederea şi sinceritatea.