Profesorul este de parere ca Stonehenge beneficiaza de o acustica ideala pentru amplificarea secventelor repetitive din muzica antica, foarte asemanatoare cu stilul trance care se canta in prezent. Till a recreat pe calculator un model al complexului Stonehenge, pentru a efectua experimente acustice, deoarece acoperisul initial al complexului s-a prabusit de-a lungul miilor de ani.
Till considera ca oamenii din Antichitate aveau o buna ureche muzicala si ca au modelat menhirele de la Stonehenge pentru a obtine cea mai buna acustica. "Pietrele sunt curbate si reflecta perfect sunetele", a declarat Till, potrivit Mediafax.
Profesorul a tinut recent o conferinta in cadrul Universitatii din Bristol pe tema ritualurilor de la Stonehenge si un proiect de cercetare urmeaza sa fie derulat pentru a analiza cu atentie siturile arheologice care dateaza din perioada neolitica.
Alte doua teorii emise de arheologi sustin ca Stonehenge reprezinta fie un loc de vindecare a bolnavilor, fie un loc unde erau ingropati mortii.