Compot asortat
piersici
prune
pere
gutui
coarne
zahar
baton vanilie
Se aleg fructe proaspete, de buna calitate, se curata de samburi, iar perele se curata si de coaja. Se taie in felii, iar apoi se pun la borcane potrivit de mari avand grija sa fie amestecate toate sorturile de fructe. La fiecare borcan se adauga 2 linguri de zahar si cateva bucatele de baton de vanilie taiat marunt. Se umple borcanul cu apa, se inchide ermetic, apoi se pune la fiert in bain-marie. Se lasa sa se raceasca in vasul in care a fiert, apoi se pastreaza la loc racoros si aerisit.
E bine sa stii
Daca te afli in criza de timp si cativa musafiri tocmai au sunat la usa, poti iesi repede din impas. Cu fructele din compot, la care adaugi o portocala, un fruct de kiwi, o lingura de frisca si doua linguri de rom poti prepara o salata de fructe delicioasa, potrivita pentru o dupa-amiaza de week-end.