Analistii se intreaba daca este acesta un castig suplimentar bine intentionat sau este discriminare de gen? Barbatii nu pot profita de concediul menstrual platit, dar cele mai multe femei nu au nici ele nevoie de acest "concediu".
Japonia a instituit politica dupa Al Doilea Razboi Mondial; Coreea, Taiwan si Indonezia au adoptat politica mai recent. Feministele din Rusia au respins insa politica propusa. Perioada de concediu platit variaza de la doua zile pe luna in Indonezia pana la trei zile intr-un an in Taiwan.
Cu toate acestea, pe masura ce aceste tari incearca sa se indrepte intr-o directie care arata o egalitate de gen mai mare intre femei si barbati la locul de munca, acest tip de concediu "menstrual" a ajuns in dezbatere publica.
Asa ca analistii se intreaba daca aceste politici pur si simplu duc mai departe ideea ca femeile sunt creaturi slabe, controlate hormonal de uterul lor? Sau este incurajata si mai mult egalitatea la locul de munca, prin faptul ca jobul se acomodeaza la nevoile biologice ale femeilor, cum o face si concediul de maternitate? Tu ce crezi? Sursa.
Citeste si: Cancerul care omoara mai multe femei decat cel la san
Femeie insarcinata, condamnata la moarte - Motivul este incredibil
Cele mai curajoase femei din Iran - Ce poze au postat pe Facebook