Conopida cu sos de spanac
1 conopida potrivita
600 g frunze de spanac
1 catel de usturoi
3 linguri maioneza
nucsoara
sare, piper
Se desface conopida in buchetele si se fierbe in apa cu sare, dupa care se scurge de apa si se pastreaza calda. Se spala frunzele de spanac sub jet de apa rece, se oparesc in apa cu sare, apoi se dau prin sita transformandu-se in piure. Piureul de spanac se amesteca cu usturoiul zdrobit, se asezoneaza cu nucsoara, sare si piper, dupa gust. Se adauga 100 ml apa si se caleste 5 minute, la foc mic. Se da deoparte de pe foc, si dupa ce se raceste complet, se adauga maioneza, se amesteca bine pana cand piureul de spanac devine cremos. Se serveste alaturi de conopida.
E bine sa stii
Putin parmezan ras presarat deasupra va da salatei un gust si un aspect deosebit de bun.