Conopida cu sos picant
1 conopida (proaspata sau congelata)
2 cartofi
100 g maioneza
4 linguri ulei
4 linguri otet
4 linguri zeama de lamaie
1 lingura mustar
patrunjel verde
sare
Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cuburi. Se desprind buchetelele conopidei si se fierb in apa cu sare, apoi se scurg intr-o strecuratoare. Cartofii se fierb separat in apa cu sare si se scurg de zeama. Separat, se prepara sosul. Se bate uleiul cu zeama de lamaie, otet si mustar, se adauga maioneza, sare, dupa gust si patrunjel verde tocat fin. Se amesteca bine pana se formeaza un sos legat. Se asaza conopida si cartofii pe un platou, se toarna deasupra sosul picant si se decoreaza cu frunze de patrunjel verde. Se serveste imediat.
E bine sa stii
Salata va fi mult mai gustoasa daca se va presara deasupra cascaval ras.