Saptamana trecuta, pe 25 martie, de Bunavestire, s-a mancat peste, asa ca nutritionista Mihaela Bilic s-a gandit sa ne faca o mica recomandare.
"Nu desconsiderati conservele de peste, sunt o sursa practica, eficienta si deloc scumpa de Omega-3. Fie ca este vorba de ton, sardine, sprot, hering sau macrou, o conserva de peste e satioasa, dietetica (daca o luati in saramura sau in sos tomat, nu in ulei) si gata gatita!", spune specialista in nutritie.
In plus, acest produs poate fi luat cu usurinta la birou si acopera necesarul zilnic de calciu pentru un adult. "Scapati de mirosul pestelui in bucatarie, o luati usor cu voi la birou, o mancati ca atare sau o puneti peste o salata, paste, orez etc. Pentru doar cativa lei primiti proteine de inalta calitate, acizi grasi esentiali (cu maxim de Omega3) si toate mineralele importante", explica medicul nutritionist.
Mihaela Bilic arata ca varianta de conserva in sos tomat favorizeaza absorbtia fierului in organism. "Trebuie stiut ca o conserva mancata cu tot cu oase (de exemplu sardine) acopera necesarul zilnic de calciu pentru un adult, calciu extrem de usor de absorbit si de folosit in organism. Iar varianta in sos tomat favorizeaza si absortia fierului. Prin urmare aveti toate motivele sa tineti in camara cateva conserve de peste, sunt o solutie de rezerva sanatoasa si hranitoare pentru zilele cand nu aveti chef de gatit", a concluzionat nutritionista.
Citeste si: Cum iti mentine silueta ardeiul iute
Primavara, anotimpul gastritelor - Ce poti elimina din dieta
Sfecla rosie, "prietena siluetei" tale - Afla ce beneficii mai are