Copiii ale caror mame au consumat iaurt degresat cu fructe in timpul sarcinii pot suferi de astm si alergie rinita pana la varsta de 7 ani, avand un risc de pana la 60%.
La studiu au participat peste 60.000 de femei insarcinate ce au fost chestionate privind obiceiurile lor alimentare iar sanatatea copiilor a fost tinuta sub observatie pana la varsta de sapte ani. La sfarsitul studiului, a reiesit ca copii ale caror mame au consumat iaurt degresat in timpul sarcinii aveau un risc de 60% mai mare de a suferi de astm decat cei ale caror mame nu au inclus in alimentatia lor din timpul sarcinii iaurtul degresat.
Cercetatorii sunt de parere ca iaurtul in mod normal ar contine anumiti acizi grasi ce ar stimula sistemul imunitar al fatului ceea ce l-ar proteja eficient imporiva alergiilor.
Consumul de lapte in schimb, pare sa aiba tocmai efectele contrare, reducand riscul de astm.
Acest studiu precede o cercetare anterioara care sustinea ca produsele lactate sarace in grasimi consumate in timpul sarcinii cresc riscul infertilitatii si femeile pot intampina dificultati in a ramane insarcinate.
Consulta dosarul complet de crestere a copilului