Conturarea chipului prin machiaj ajută femeile să îşi scoată în evidenţă atuurile şi să mascheze micile imperfecţiuni. Dezavantajul conturărării chipului prin aplicarea machiajului este că seara trebuie să te demachiezi, iar dimineaţa o iei de la capăt. Ei bine, dacă vrei să te trezeşti gata de a ieşi pe uşă, conturează-ţi chipul prin vopsirea părului.
Mai exact, este vorba despre facerea unor şuviţe cu un ton mai deschis / închis, în funcţie de nevoile fiecărei femei, ori despre realizarea unui baleiaj care să schimbe puţin fizionomia chipului. Spre exemplu, o femeie cu faţa rotundă, care vrea să îşi alungească trăsăturile, poate apela la un specialist pentru a îşi face un baleiaj discret, pentru ca părul să fie tot mai deschis pe măsură ce se apropie de zona gâtului. Astfel, linia maxilarului este accentuată, iar chipul pare mai lung.
O faţă foarte lungă este avantajată de vopsirea părului în două tonuri apropiate, unul mai închis pe dedesubt, iar pe deasupra unul mai deschis.
Dacă ai faţa pătrată, câteva şuviţe deschise care să îţi încadreze chipul vor "îndulci" trăsăturile aspre. În cazul feţei în formă de inimă, e important ca în jurul feţei să fie şuviţe foarte deschise, mai deschise chiar decât pielea pentru că astfel se creaază impresia de chip oval.
Conturarea feţei prin make-up, înlocuită de conturarea prin vopsirea părului!
De când Kim Kardashian a adus în lumina reflectoarelor tehnica de conturare a chipului prin machiaj, aceasta a devenit o tehnică de bază folosită atât de specialişti cât şi de amatori. Ei bine, aceasta este detronată acum de conturarea chipului prin vopsirea părului!