Din pacate insa, asa cum suntem convinsi ca o stii in adancul sufletului tau, metoda asta nu ii face bine nici lui, nici tie. Si atunci, ce ar fi de facut?
Nutritionistii sunt de parere ca n-ar trebui sa te agiti. Usor de zis, greu de facut! Inainte de a-i contrazice insa ori, mai rau, de a nu ii lua in serios, gandeste-te putin si compara, in mod logic, cantitatea de hrana de care are nevoie un copil, fata de cea de care are nevoie un adult.
De exemplu, organismul unui micut de 18 luni solicita doar jumatate din caloriile de care ai tu nevoie. Asadar nu te mira ca farfuria lui nu trebuie sa aiba aceeasi marime cu a ta si nici ca nu trebuie sa fie la fel de plina. Tot astfel cum nu trebuie sa te ingrijorezi nici daca intr-o zi va dori "doar" cartofi, iar in alta ii va abandona in favoarea morcovilor, prezenti si ei in farfurie.
Lasa-l sa-si regleze singur meniul. Are multe rezerve de grasime, deci nu va slabi atat de usor cum iti inchipui tu ca se va intampla.
Dar cel mai important lucru, va ramane aspectul "bataliei". Nu te mai lupta cu el. Nu il mai lingusi, nu il mai santaja si nu iti pierde cumpatul. Nu va manca nimic si va realiza ca servirea mesei se va transforma pentru el intr-o "problema" de care se va putea folosi pentru a obtine din partea ta diverse reactii.
Serviti masa impreuna, toti ai casei, mancati linistiti in fata lui si nu te supara prea tare daca el nu se atinge de papica pentru care ai pierdut secole ca s-o faci. Pana la urma se va prinde ca fara "combustibil" nu se va putea juca, nu va putea topai dupa bunul plac si nu se va putea odihni cum se cuvine. Si va ceda!