Daca te intrebi cand sa incepi sa ii dai puiului tau carne, afla ca incepand cu varsta de 8 luni, o poti introduce in alimentatia lui, servindu-i o portie pe zi. Ai grija, insa, ce tip de carne ii dai si mai ales, cum o prepari pentru ca organismul lui sa nu aiba de suferit!
Carnea pe care o vei cumpara e important sa fie proaspata - deci, nu te apropia de pachetelele congelate, de afumaturi, de mezeluri, de semi-preparate ori, mai rau, de conserve! Indiferent daca ii vei oferi carnita de pui, curcan, vita, peste sau chiar carne de miel, cumpar-o proaspata si prepar-o ACASA in aceeasi zi.
La fel de important e si ca bucata de carne pe care i-o oferi sa fie macra si slaba. Nu de alta, dar daca nu e, vei avea tu mai mult de munca cand vei sta sa indepartezi toate bucatelele de grasime, pielitele sau oasele, pana cand vei obtine o bucatica de carne slaba, perfecta pentru micul mancacios.
In privinta prepararii carnii nu avem decat un singur sfat: n-o praji nici in ulei, nici pe gratar. Burtica bebelusului nu suporta mancarea gatita asa. Fierbe-i carnea, toaca-i-o marunt si serveste-i-o la inceput amestecata in piureul de cartofi, apoi separat. Nu exagera cu sarea si evita cu desavarsire condimentele. "Carnivorul" fara dintisori o va adora!