Cornuri-fulger
250 g branza vaci slaba
75 ml ulei
sare
175 g suc de mere
500 g faina
un pachetel praf de copt
2 mere
150 g alune de pamant macinate
50 g zahar
50 g frisca
4 linguri stafide
1/2 lingurita praf de scortisoara
faina pentru framantat
1. Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se amesteca branza de vaci cu uleiul, sucul de mere si o priza de sare. Se adauga faina si praful de copt, se amesteca rar, astfel incat s arezulte un aluat omogen.
2. Pentru umplutura de spala merele, se taie in sferturi, se indeparteaza casuta cu seminte si se dau merele pe razatoare mare. Se amesteca apoi cu alune, zahar, frisca, stafide si scortisoara.
3. Se intinde aluatul pe o suprafata de lucru data cu faina, intr-un cerc cu diametrul de circa 50 cm si grosime de 4 mm. Se acopera uniform cu umplutura.
4. Se taie aluatul, cu un cutit, in 16 triunghiuri. Se ruleaza strans fiecare, incepand cu partea lata, in forma de cornulet si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se umezeste fiecare cornulet cu putina apa. Se coace in cuptorul incins circa 20 de minute.