Cornuri pentru ceai
1 cana margarina
4 cani faina
1 ou
1 galbenus
2 linguri zahar
drojdie de bere
1 cana lapte dulce pentru aluat
3 linguri marmelada de fructe
10 nuci tocate
coaja de lamiae rasa
1 lingura rom
Se inmoaie margarina in bain-marie, apoi se ia deoparte si se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si un ou intreg. In amestec se pune un praf de sare. Se adauga faina in ploaie, amestecandu-se bine cu o lingura de lemn, alternativ cu laptele cald, in care s-a inmuiat drojdia. Amestecul se framanta cu mainile, apoi se lasa la dospit o ora. Se intind bucati din aluat, se taie patrate cu latura de 5 cm, se pune pe un colt umplutura de marmelada in amestec cu nuci tocate, coaja de lamaie si o lingura de rom, apoi se ruleaza foaia de aluat spre coltul opus si se asaza cornurile pe o tava neunsa. Se ung cu galbenus si se presara, dupa gust, cu zahar tos.Se introduce tava in cuptorul incins, se lasa focul mic 15 minute, se potriveste focul mai iute si se lasa pana cand se rumenesc cornurile. Se servesc calde sau reci, cu ceai sau cu lapte.
Articolul anterior Tarta cu capsune si caramel Articolul următor Rulada cu ciocolata