Coronita de branza cu capsune
50 ml lapte condensat
100 ml smantana lichida
100 ml lapte
250 g branza de vaci cremoasa
4 oua
1 lingura esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie
4 linguri zahar pentru caramelizat
300 g capsune
Se bat ouale intregi, se amesteca cu branza, laptele condensat, laptele normal, smantana si esenta de vanilie sau coaja rasa de lamaie. Se caramelizeaza zaharul intr-o forma speciala, cu gaura la mijloc si se imbraca pe toata suprafata cu sosul caramel, apoi se umple cu crema de branza preparata anterior si se coace in bain-marie, la cuptor, timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma, cu grija ca sa nu se rupa si se pune pe un platou. Se umple mijlocul gol al “coronitei” de branza cu capsune, se stropeste cu sosul caramel rezultat de la coacere si se decoreaza cu frunze de menta proaspata.
Articolul anterior Cocktail de fructe Articolul următor Mere cu susan