Mananca sanatos, slabeste, subtiaza-ti talia si pregateste-te pentru un sejur la mare cu ajutorul acestui plan alimentar pentru 30 de zile, ce contine preparate sanatoase si delicioase.
Ziua 1
Micul dejun: o omleta (din 3 oua) si 1 grepfrut mare
Gustarea: 25 de migdale
Pranzul: rulou cu sunca de curcan (o lipie umpluta cu sunca de curcan si cascaval)
Gustarea: 1 bucatica de branza
Cina: pui picant si paste; garnitura de salata cu un dressing din 2 linguri de ulei de masline si otet.
Ziua 2
Micul dejun: 2 linguri de unt de arahide cu 1 felie de paine prajita; 1 banana.
Gustarea: un pumn de stafide
Pranzul: resturile ramase de la cina - pui picant si paste.
Gustarea: iaurt grecesc cu 0% grasime.
Cina: File de somon cu miso; 2 cani de broccoli
Ziua 3
Micul dejun: omleta cu sunca (2 oua, 1 felie de bacon taiata marunt, 1 felie de rosie taiata)
Gustarea: 25 de migdale
Pranzul: Burrito cu branza si boabe de fasole neagra; 1 mar
Gustarea: 1 bucatica de branza
Cina: burger vegetarian (legume intr-o chifla); salata cu 4 linguri de dressing din ulei de masline si otet; 1 portie de cartofi dulci prajiti.
Ziua 4
Micul dejun: gofra cu fructe de padure (vafa din grau integral, 1/2 lingura de unt de arahide, 1/4 cana de fructe de padure usor zdrobite - mure, zmeura sau afine); iaurt grecesc cu 0% grasime.
Gustarea: 15 pastai de mazare; 2 linguri de hummus.
Pranzul: 1 sandvis (2 felii de paine integrala, 4 felii de sunca de curcan, 1/3 avocado proaspat, sare si piper macinat dupa gust); 1 mar.
Gustarea: 1 banana; o bucatica de branza.
Cina: biban pregatit la aburi cu sos pesto; 1 cana de orez brun; 2 cani de broccoli.
Ziua 5
Micul dejun: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 baton proteic, cu multe proprietati nutritionale.
Pranzul: o salata (60 grame pui la gratar, salata verde, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 morcov, parmezan, seminte de in macinate, dressing fara grasimi); 25 de migdale
Gustarea: 30 de morcovi mici (baby carrots); 4 linguri de hummus
Cina: piept de pui cu spanac si parmezan; 1 cana de orez brun; 2 cani de mazare.
Ziua 6
Micul dejun: o omleta plina cu legume; 1 banana
Gustarea: 1 bucatica de branza
Pranzul: rulou cu sunca de curcan (o lipie umpluta cu sunca de curcan si cascaval); 1 mar.
Gustarea: 10 rosii cherry; 2 linguri de hummus.
Cina: piept de pui cu legume; 2 cani de broccoli.
Ziua 7
Micul dejun: o omleta plina cu legume; 1 banana
Gustarea: 15 morcovi mici (baby carrots); 2 linguri de hummus
Pranzul: mananca in oras.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime
Cina: penne cu pui marengo; 2 cani de broccoli
Ziua 8
Micul dejun: 1 omleta din 3 oua; 1 grepfrut mare
Gustarea: 25 de migdale
Pranzul: resturile de la cina ce contin penne cu pui marengo; 2 cani de broccoli.
Gustarea: 1 bucatica de branza; 1 iaurt grecesc cu 0% grasime.
Cina: pachetele cu carne de vita in salata/laptuci; 2 cani de mazare.
Ziua 9
Micul dejun: o omleta plina cu legume; 1 banana
Gustarea: 1 bucatica de branza; 1 iaurt grecesc cu 0% grasime.
Pranzul: o salata (60 grame pui la gratar, salata verde, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 morcov, parmezan, seminte de in macinate, dressing fara grasimi); 1 mar.
Gustarea: 10 rosii cherry; 1 baton proteic.
Cina: branza de soia (tofu) prajita; 2 cani de broccoli; 1 cana de orez brun.
Ziua 10
Micul dejun: 1 omleta din 3 oua; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime; 25 de migdale.
Pranzul: resturile ramase de la cina: branza de soia (tofu) prajita; 1 cana de orez brun.
Gustarea: 1 banana; 1 bucatica de branza.
Cina: pui cu legume si orez; 2 cani de broccoli.
Citeste continuarea in pagina urmatoare!
Ziua 11
Micul dejun: o omleta gigantica (1 ou, 5 albusuri, 3 linguri de fulgi de cartofi instant, 3 linguri de apa, 1 lingura ce ceapa tocata marunt, un pic de piper negru, 1/2 rosie mica, tocata; 1 lingura de branza feta); 1 banana.
Gustarea: 1 pumn de stafide.
Pranzul: rulou cu sunca de curcan (o lipie umpluta cu sunca de curcan si cascaval); 1 mar.
Gustarea: 1 baton proteic.
Cina: piept de pui fript, cu lime si coriandru; 1 cana de orez brun; 2 cani de broccoli.
Ziua 12
Micul dejun: o omleta plina cu legume; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime; 1 banana.
Pranzul: rulou cu sunca de curcan; 1 mar.
Gustarea: 15 morcovi mici (baby carrots); 2 linguri de hummus.
Cina: biban pregatit la aburi cu sos pesto; 2 cani de broccoli; 1 cana de orez brun.
Ziua 13
Micul dejun: omleta cu sunca (2 oua, 1 felie de bacon taiata marunt, 1 felie de rosie taiata); 1 grepfrut mediu.
Gustarea: 1 bucatica de branza; 25 de migdale.
Pranzul: rulou mediteraneean cu hummus (ardei gras, dovlecel, masline negre sau verzi, morcovi, rosii, branza cheddar, salata); 1 mar
Gustarea: popcorn cu unt light, o punga mica.
Cina: penne cu pui marengo; 2 cani de broccoli.
Gustarea: 30 de morcovi mici (baby carrots)
Ziua 14
Micul dejun: paine prajita data prin ou si lapte degresat; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 pumn de stafide; 1 bucatica de branza.
Pranzul: o salata (60 grame pui la gratar, salata verde, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 morcov, parmezan, seminte de in macinate, dressing fara grasimi); 1 mar.
Gustarea: 15 morcovi mici (baby carrots); 2 linguri de hummus.
Cina: file de somon cu miso; salata cu 2 linguri dintr-un dressing simplu (otet de masline + otet).
Ziua 15
Micul dejun: o omleta plina de legume; 1 grepfrut mare.
Gustarea: popcorn cu unt light, o punga mica.
Pranzul: rulou mediteraneean cu hummus (ardei gras, dovlecel, masline negre sau verzi, morcovi, rosii, branza cheddar, salata); 1 mar.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime.
Cina: paste din faina de grau integrala cu legume; 2 cani de broccoli.
Ziua 16
Micul dejun: o omleta gigantica (1 ou, 5 albusuri, 3 linguri de fulgi de cartofi instant, 3 linguri de apa, 1 lingura ce ceapa tocata marunt, un pic de piper negru, 1/2 rosie mica, tocata; 1 lingura de branza feta); 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Pranzul: resturile ramase de la cina: paste din faina de grau integrala cu legume; 1 mar.
Gustarea: 25 de migdale.
Cina: branza de soia (tofu) prajita; 1 cana de orez brun.
Ziua 17
Micul dejun: fulgi de ovaz cu unt de arahide, scortisoara, oua, lapte de soia, sirop de agave; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Pranzul: resturile ramase de la cina: branza de soia (tofu) prajita; 1 cana de orez brun.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime.
Cina: piept de pui cu legume si spanac; 2 cani de broccoli; salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet.
Ziua 18
Micul dejun: omleta cu sunca (2 oua, 1 felie de bacon taiata marunt, 1 felie de rosie taiata); 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime; 1 banana.
Pranzul: 1 sandvis (2 felii de paine integrala, 4 felii de sunca de curcan, 1/3 avocado proaspat, sare si piper macinat dupa gust).
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Cina: biban pregatit la aburi cu sos pesto; 2 cani de broccoli; 1 cana de orez brun.
Ziua 19
Micul dejun: paine prajita data prin ou si lapte degresat.
Gustarea: 1 banana; 1 pumn de stafide.
Pranzul: o salata (60 grame pui la gratar, salata verde, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 morcov, parmezan, seminte de in macinate, dressing fara grasimi); 1 mar.
Gustarea: 15 morcovi mici (baby carrots); 2 linguri de hummus; 1 bucatica de branza.
Cina: File de somon cu miso; salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet.
Ziua 20
Micul dejun: 2 linguri de unt de arahide cu 1 felie de paine prajita integrala; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 25 de migdale.
Pranzul: 1 sandvis (2 felii de paine integrala, 4 felii de sunca de curcan, 1/3 avocado proaspat, sare si piper macinat dupa gust); 1 mar.
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Cina: mananca in oras.
Citeste continuarea in pagina urmatoare!
Ziua 21
Micul dejun: o omleta plina cu legume (ardei gras, rosie, ciuperci, sare, piper); 1 banana.
Gustarea: 1 baton proteic.
Pranzul: Burrito cu branza si boabe de fasole neagra; 1 mar.
Gustarea: 1 pumn de stafide
Cina: piept de pui la gratar cu lime si coriandru; salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet.
Ziua 22
Micul dejun: o omleta plina cu legume (ardei gras, rosie, ciuperci, sare, piper); 1 banana.
Gustarea: 1 baton proteic.
Pranzul: Burrito cu branza si boabe de fasole neagra; 1 mar.
Gustarea: 1 pumn de stafide.
Cina: paste din faina de grau integrala cu legume; salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet.
Ziua 23
Micul dejun: o omleta gigantica (1 ou, 5 albusuri, 3 linguri de fulgi de cartofi instant, 3 linguri de apa, 1 lingura ce ceapa tocata marunt, un pic de piper negru, 1/2 rosie mica, tocata; 1 lingura de branza feta); 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Pranzul: resturile de la cina: paste din faina de grau integrala cu legume; 1 mar.
Gustarea: 25 de migdale.
Cina: file de somon cu miso; 1 cana de orez brun.
Ziua 24
Micul dejun: gofra cu fructe de padure (vafa din grau integral, 1/2 lingura de unt de arahide, 1/4 cana de fructe de padure usor zdrobite - mure, zmeura sau afine); 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime; 30 de morcovi mici (baby carrots).
Pranzul: 1 sandvis (2 felii de paine integrala, 4 felii de sunca de curcan, 1/3 avocado proaspat, sare si piper macinat dupa gust); 1 mar.
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Cina: branza de soia (tofu) prajita; 2 cani de broccoli; 1/2 cana de orez brun.
Ziua 25
Micul dejun: fulgi de ovaz cu unt de arahide, scortisoara, oua, lapte de soia, sirop de agave; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime;
Pranzul: resturile de la cina: branza de soia (tofu) prajita; 2 cani de broccoli.
Gustarea: 25 de migdale; 30 de morcovi mici (baby carrots).
Cina: piept de pui cu legume si spanac; 1/2 cana de orez brun.
Ziua 26
Micul dejun: o omleta gigantica (1 ou, 5 albusuri, 3 linguri de fulgi de cartofi instant, 3 linguri de apa, 1 lingura ce ceapa tocata marunt, un pic de piper negru, 1/2 rosie mica, tocata; 1 lingura de branza feta); 1 iaurt grecesc cu 0% grasime.
Gustarea: 1 baton proteic.
Pranzul: Burrito cu branza si boabe de fasole neagra; 1 mar.
Cina: burger vegetarian (legume intr-o chifla); salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet; 1 portie de cartofi dulci prajiti.
Gustare: 1 bucatica de branza.
Ziua 27
Micul dejun: 2 linguri de unt de arahide cu 1 felie de paine prajita integrala; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 10 rosii cherry; 2 linguri de hummus.
Pranzul: rulou mediteraneean cu hummus (ardei gras, dovlecel, masline negre sau verzi, morcovi, rosii, branza cheddar, salata).
Gustarea: 1 iaurt grecesc cu 0% grasime; 25 de migdale.
Cina: mananca in oras.
Ziua 28
Micul dejun: paine prajita data prin ou si lapte degresat; 1 grepfrut mare.
Gustarea: 1 bucatica de branza.
Pranzul: mananca in oras.
Gustarea: popcorn cu unt light, o punga mica.
Cina: biban pregatit la aburi cu sos pesto; 2 cani de broccoli; salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet.
Ziua 29
Micul dejun: o omleta plina cu legume (ardei gras, rosie, ciuperci, sare, piper); 1 banana.
Gustarea: 1 baton proteic.
Pranzul: Burrito cu branza si boabe de fasole neagra; 1 mar.
Gustarea: 1 pumn de stafide.
Cina: paste din faina de grau integrala cu legume; salata cu 2 linguri de dressing din ulei de masline si otet.
Ziua 30
Micul dejun: o omleta gigantica (1 ou, 5 albusuri, 3 linguri de fulgi de cartofi instant, 3 linguri de apa, 1 lingura ce ceapa tocata marunt, un pic de piper negru, 1/2 rosie mica, tocata; 1 lingura de branza feta); 1 iaurt grecesc cu 0% grasime.
Gustarea: 25 de migdale.
Pranzul: o salata (60 grame pui la gratar, salata verde, 1 rosie, 1 ardei gras, 1 morcov, parmezan, seminte de in macinate, dressing fara grasimi); 1 mar.
Cina: penne cu pui merengo; 2 cani de broccoli.
Gustarea: 2 bucati mici de branza. Sursa: womenshealthmag.com.