Cei care au o slujba statica (computer, birou, etc.) e bine la cel putin o ora sa faca o pauza de 5-10 minute si cateva miscari de gimnastica. Masajul de relaxare, general sau partial, e binevenit dimineata intr-o varianta mai energica (de tonifiere) si ne pregateste pentru o noua zi, cat si seara, cand ne linisteste dupa o zi de munca”, spune Madalin Dragu. Mai pe scurt avem nevoie de masaj zilnic.
Masajul de relaxare – este primul tip de masaj la care te gandesti si cred ca si cel mai solicitat. „Scopul acestui tip de masaj este acela de a relaxa structura fizica si psihica a corpului. Manevrele se realizeaza usor, sunt mai ample, se insista asupra zonelor cele mai solicitate. Pentru atingerea acestui scop, terapeutul joaca un rol foarte important in sensul ca el trebuie sa induca o stare de liniste, manevrele nu trebuie sa se realizeze la repezeala”, spune George Stanciu.
Masajul anticelulitic – cate dintre noi nu am visat macar o data la un program fara sfarsit care sa contina acest tip de masaj? Acesta este asemanator cu acela descris mai sus, numai ca este ceva mai intens si se urmareste „amplificare ritmului sangvin, doar trebuie sa dispara odata aspectul acela neplacut. „Intensitatea masajului anticelulitic incepe progresiv, invinetirea zonelor masate trebuie evitata deoarece pot aparea complicatii, mai ales daca zona este foarte putin vascularizata. Se recomanda folosirea unor creme termoactive, miscare si dieta”, spune George Stanciu.
Pe de alta parte Madalin Dragu recomanda precautie in aplicarea acestui tratament corpului „Masajul anticelulitic dauneaza grav sanatatii. Cremele fierbinti deterioreaza tesuturile. Manevrele dure, prea energice deterioreaza colagenul si elastenul din tesuturi. Sper ca nu v-am socat”.
Masajul reflexogen - se realizeaza prin apasare, stimuland zone specifice din organism. Astfel se pot elimina toxinele din organism si deci se previn boli.
Shiatsu – este asemanator cu reflexoterapia, „se mai numeste si acupunctura fara ace”, diferenta fiind ca punctele stimulatoare cheie se intind pe aproape toata suprafata corpului.
Yumeiho – este tehnica recomandata de Madalin Dragu si consta in 100 de manevre aplicate pe intreg corpul. Este vorba despre tehnici de manipulare osteo-articulare, presopunctura, apasare-framantare. Finalitatea este dobandirea simetriei corpului uman si indepartarea suferintelor.
Drenajul limfatic – „repezinta aplicarea unui set de tehnici manuale ce asigura: drenarea lichidelor excedentale ce scalda celulele, mentinand echilibrul hidric al spatiilor interstitiale. Acest tip de masaj asigura eliminarea deseurilor provenite din metabolismul celular”, adauga George Stanciu. Insa aici trebuie sa stii ca nu este indicat persoanelor care sufera de astm bronsic, tuberculoza, tumori maligne si trebuie realizat numai cu acordul medicului.
De ce sa faci masaj?
Pentru ca te relaxeaza, te tonifica, pentru ca petreci mult timp la birou sau in trafic. Dupa o sedinta de masaj iti vei da seama imediat daca ti se potriveste sau nu. Conteaza terapeutul, tehnicile pe care le utilizeaza, intensitatea manevrelor. O sedinta de masaj (50-60 de minute) costa in jur de 50 ron, desigur ca poti sa gasesti si reduceri pentru abonamente, iar masajul anti-celulitic poate ajunge si la 60 ron. Iar daca nu ai timp sa ajungi tu la masaj, poate veni el la tine, pentru ca exista posibilitatea sa beneficiezi de astfel de servicii si acasa.