Cotlet de berbec la tava
1 kg cotlete de berbec
50 ml ulei
sare, piper
Pentru sosul marinat
1 pahar ulei
2 pahare apa
2 pahare otet de vin
piper boabe
2 cepe taiate melcisori
cimbru
dafin
3 catei de usturoi
sare
Ingredientele pentru sosul marinat, mai putin usturoiul, se fierb la foc potrivit. Dupa racire, se adauga usturoiul zdrobit. Sosul obtinut se toarna peste cotletele de berbec curatate de pielite si se lasa la marinat 4-5 ore, avand grija sa fie bine acoperite. Se scot cotletele din sosul marinat, se condimenteaza cu sare si piper, se ung cu ulei, se asaza intr-o tava, cu putina apa si se introduc la cuptor, avand grija sa se stropeasca din cand in cand cu sosul din tava. Cand sunt suficient de fragede si rumenite, se servesc cu sote de fasole verde sau piure de cartofi.
E bine sa stii
In loc de a fi preparate la cuptor, dupa ce se scot de la marinat, cotletele se ung cu putin ulei si se frig pe gratarul bine incins, cate 5-6 minute pe fiecare parte. Cand sunt bine rumenite, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi pisat, dupa gust.