Timp: 55
Porţii: 8
Ingrediente:
900 g cotlet de miel
Pentru sosul marinat
150 ml ulei de masline
150 ml zeama de lamaie
2 lingurite de cimbru uscat
sare, piper
Mod de preparare:
Se prepara un sos marinat, amestecand bine ulei de masline, zeama de lamaie, cimbru uscat, sare si piper. Se pune sosul intr-un castron mare. Cotletele de miel se portioneaza, se curata de pielite, se spala si se tin in sosul marinat, timp de 24 de ore, la frigider. In acest rastimp, se intorc in sosul marinat de 2-3 ori. Se scot din sos, se pun la fript, pe gratarul incins, timp de 7 minute, pe fiecare parte. Din cand in cand, se ung cotletele cu sosul marinat pentru a le pastra suculente. Se servesc fierbinti cu garnitura de cartofi prajiti sau cu salata asortata.
E bine sa stii
Cotletele pot fi servite si cu maioneza de usturoi: 4 catei de usturoi zdrobiti frecati cu 3 linguri de ulei si un praf de sare.
Articolul anterior
Rulouri de miel cu branza
Articolul următor
Tarta cu carne de miel