Cotlet de porc cu varza
800 g cotlete
2 cepe mari
150 ml ulei
1 varza murata
2 linguri faina
200 ml smantana
boia dulce
piper boabe
sare
Se spala cotletul, se portioneaza, se trec prin faina si se inabusa in ulei incins si 2 linguri de apa. Se scot cotletele deoparte, iar in locul lor se caleste ceapa tocata marunt. Cand incepe sa se inmoaie ceapa, se adauga o lingura de faina, boia de ardei, se amesteca ca sa nu se faca cocoloase si se “stinge” cu o cana de apa fierbinte. Se adauga varza taiata in fasii subtiri, piperul boabe si se lasa sa fiarba aproximativ 40 de minute, amestecand continuu, pana cand se inmoaie varza. Cand este gata, se pun cotletele deasupra si se introduce cratita la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc cu smantana deasupra.
E bine sa stii
Cateva seminte de chimen adaugate la prepararea verzei vor da mancarii o aroma speciala.